Çocukların yatma ve uyku durumu
Sevgiyle kurulan bir iletişim uyku problemini ve diğer davranış bozukluklarını önlemede en etkili yoldur.
Yatağı ne zaman ayırmalı?
iki üç yaşından sonra çocuğun ana babanın yatak odasında yatması bir çok problemler meydana getirebilir. Onun için bebeklerin bir yaşından itibaren odalarını ayırmak gerekir.
Hele çocukların ebeveynin yatağında yatması gereksi yere uyarılmalarına sebep olur. Ayrıca yatak odasında yatan çocukların her zaman uyumadıkları bilinmelidir. Çocuklar ne sağırdır ne de kör onlar bizim zannettiğimizden daha çok görürler ve işitirler. Evlerimiz mahremiyete uygun, duvalar kalın, çocuklar uzakta olmalıdır.
Çocuk başkalarıyla yatabilir mi?
Kalabalık ailelerin bir kısmında birazda gelenek olarak tek yatak serilerek birkaç çocuk bir arada yatırılmaktadır. Ana babayla aynı odada uyuyan çocuklarda olduğu gibi kardeşleriyle aynı yatağı paylaşan çocuklarda da cinsi bakımdan aşırı ilgi görülmesi mümkündür. Bu bakımdan, kardeş ve akraba da olsa çocuklar, aynı yatakta yatırılmamalıdır. Büyüdüğü zaman, niye bu çocuk böyle, deme durumuna düşenler, sebebi bu tarz yanlışlıklarda aramalıdırlar. Şunu bilmeliyiz ki yedi yaşından itibaren ne kız kıza ne de erkek erkeğe hiç kimse aynı yatakta yatmamalıdır.
Uyku sorunu çeken çocuklarda, çocuk uyusun diye zorlamamalıyız, korkutmamalıyız ve baskı yapmamalıyız. Sevgiyle kurulan bir iletişim uyku problemini ve diğer davranış bozukluklarını önlemede en etkili yoldur. çocukların yaşına göre gece yatarken ve sabah kalkarken uygun dualar öğretilirse okumaları, alışkanlık haline gelebilir.
Efrayum Nur
Kaynak: serhaberKonu Adresi: http://www.dervisler.net/cocuklarin-yatma-ve-uyku-durumu-t17208.0.html
Tasavvuf, cemaat hâlinde ve birlik içinde Allah yolunda yürümektir,topluca tövbe etmektir,topluca Yüce Allah'ı zikretmektir, topluca Hak'ka yönelmek ve birbirini Hak yolunda desteklemektir,bir Kâmil Mürşid nezaretinde topluca Yüce Allah'ın ipine yani dinine, sünnete, takvaya ve ihlasa sarılmaktır.