Kpss Çıkmış Sorular (1999-2001-2002-2003-2004-2005) - Eğitim ve Öğretim
Dervişler.Net Anasayfa

Forumda toplam 25.053 konu paylaşıldı... Bu konulara toplam 145.599 yorum yapıldı. Bugün 0 konu ve 0 ileti gönderildi.. Toplam : 22897 üyeli aileyiz.
Dervişler Mekanında, Kpss Çıkmış Sorular (1999-2001-2002-2003-2004-2005) , konusunu okuyorsunuz... Bu konu 2125 defa okundu.İsim benzeri konuları sayfanın altından takip edebilirsiniz.
Hayırlı paylaşımlar diliyoruz. Aradığınız konuyu bulamadıysanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yazı alıntılarında kaynak(www.dervisler.net) gösterilmesi rica olunur.

Dervişler Mekanında paylaşılan en güzel konu:{Kpss Çıkmış Sorular (1999-2001-2002-2003-2004-2005) }   Okunma sayısı 2125 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alparslan

  • Teknik Servis
  • *****
  • İleti: 7.996
  • Konu: 4354
  • Derviş: 4
  • Teşekkür: 108
    • .....................

2003 KPPS GENEL KÜLTÜR SORULARI

1.    Selçuklular Mimari alanda bir çok önemli eserler meydana getirerek bunları süsleme sanatlarının en güzelleri ile bezemişlerdir. Selçuklular, mimari alandaki eserlerinde aşağıdaki süsleme sanatlarından hangisini kullanmamışlardır?
A.   Geometrik şekiller
B.   Hayvan figürleri
C.   Bitkisel motifler
D.   Yazı sanatları
E.   Kabartma sanatları
Cevap: B

2.   Türk-İslam mimarisinde medrese, cami, mescit, han, saray, kümbet, külliye ve darüşşifa gibi önemli mimari eserler yaratılmıştır. Bu eserlerden hangisi “Anıtmezar” niteliğinde yapılmıştır?
A.   Kümbetler
B.   Külliyeler
C.   Cami ve Medreseler
D.   Han ve Saraylar
E.   Darüşşüfilar

Cevap: A

3.   Aşağıdakilerden hangisi Selçuklular döneminde yapılmış mimari eserlerdendir?
   A.   Divriği Ulu Camii
B.   İznik Yeşil Camii
C.   Karatay Hanı
D.   Beyazid Külliyesi
E.   Semerkant Bibi Hatun Türbesi
Cevap: C

4.   I. Rumeli Hisarı
   II. İmam Buhari Türbesi
   III. Kahire Tulunoğlu Ahmet Camiisi   
IV.   Mostar Köprüsü
V.   Malabadi Köprüsü
Yukarıda verilen eserlerden hangileri Osmanlılar dönemine aittir?
A.   I ve III
B.   IV ve V
C.   I, II ve III
D.   I ve IV
E.   III, IV ve V
Cevap: D

5.   Osmanlılar döneminde birçok hayır kuruluşu oluşturulmuştur. Bu kuruluşlardan hangisi fakir insanlara yemek dağıtmak amacıyla kurulmuştur?
A.   Külliyeler
B.   Vakıflar
C.   Kervansaraylar
D.   Loncalar
E.   İmarethane
Cevap: E

6.   Osmanlı medreselerinde özellikle Fatih döneminde pozitif ve dini ilimlerin birlikte okutulması XVII. Yüzyıla kadar sürmüştür. Bu yüzyıldan sonra medreselerde bazı dersler okutulmamıştır.
   Aşağıdakilerden hangisi XVII. Yüzyıldan itibaren medreselerde okutulmayan derslerdendir?
A.   Coğrafya
B.   Hukuk (fıkıh)
C.   İcma
D.   Kıyas
E.   Kelam
Cevap: A
   
7.   I. Veraset sistemi
   II. Azınlık hakları
   III. Devlet yönetimi
   IV. Kapitülasyonlar
V.   Taht kavgaları
VI. İnanç sistemi
Avrupa devletleri Osmanlı Devleti’nin iç işlerine karışabilmek için birtakım bahanelerden yararlanmıştır. Yukarıdakilerden hangileri, Avrupa devletlerinin Osmanlının  iç işlerine karımak için kullandığı bahanelerden değildir?
A.   I, II ve IV
B.   I, III ve VI
C.   II, IV ve V
D.   II, IV ve V
E.   II, III, IV ve V
Cevap: B

8.   I. Meşrutiyet şartlarının oluşmasında ve ilanının sağlanmasında aşağıdakilerden hangisinin katkısı en fazladır?
A.   Ordunun
B.   Yöneticilerin
C.   Aydınların
D.   Halkın
E.   Azınlıkların
Cevap: C

9.   I. Yeniçeri ocağının kaldırılması
   II. Tanzimat fermanının ilanı
   III. Sened-i ittifakın ilanı
   IV. Kanun-i esasinin ilanı
   V. Islahat fermanının ilanı
Yukarıda verilenler XIV yüzyılda Osmanlı devletinde yapılan ıslahat hareketlerinden bazılarıdır. Bu ıslahatlardan hangileri Osmanlı toplumunu oluşturan bireyler arasındaki eşitliği sağlamaya yönelik değildir?
A.   III ve IV
B.   IV ve I
C.   II ve III
D.   I ve III
E.   IV ve V
Cevap: D

10.   I. Paris Konferansı   II Amiral Bristol Raporu   
III. Londra Konferansı   IV. General Harbord Raporu
   Yukarıdakilerden hangilerinde Türklerin milli  davalarındaki haklılığını gösteren ifadeler yer almıştır?
A.   I ve II
B.   III ve IV
C.   I ve IV
D.   II ve III
E.   II ve IV
Cevap: E
Daha fazlası için...
Hoş Geldiniz Kardeş, Buradaki Bağlantı Adresi Sadece Foruma Üye Olanlara Gösterilir.  

  

Konu Adresi: http://www.dervisler.net/kpss-cikmis-sorular-199920012002200320042005-t16506.0.html





Paylaş facebook Paylaş twitter
 

Zikir Halinde Şifa ||semerkandyayin| semerkand.tv| semerkandradyo| semerkanddergisi| semerkandaile| mostar| semerkandpazarlama| sultangazi.bel.tr| sitemap| Arama Sonuçları| Dervişler Mekanı| Wap| Wap2| Wap Forum| XML| Rss| DervislerNet/Facebook | DervislerNet/Twitter | Forum İletişim| |||www.dervisler.net 0.061 saniyede oluşturulmuştur


Kpss Çıkmış Sorular (1999-2001-2002-2003-2004-2005) Güncelleme Tarihi: 24/10/19, 08:23 Dervisler.Net © 2008-2014 |Lisans(SMF) |Sitemap | Facebook | Twitter | İletişim