Kurban satışları başladı. Savaşla ve yoksullukla mücadele eden Müslüman kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesine de az kaldı
Ömrün en tatlı, en bereketli telaşlarından biri olan kurban telaşı giderek artıyor. Küçükbaş kesmeye niyet edenler şimdilik rahat olsalar da büyükbaş kesmek isteyenler ortak arayışındalar. Bu arayışta niyeti düzgün insanlar bulmanın önemi büyük. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v), ortaklardan sadece birinin bile ibadet değil de et niyetiyle kurban kesmesi halinde hissedarlardan hiçbirinin kurbanının kabul olmayacağını bildiriyor. Aslında kurban kesecek olalım veya fakirlikten dolayı kesmeyecek olalım, kurban konusu her gündeme geldiğinde niyetin önemini birbirimize hatırlatmalıyız. Nitekim iyiliği tavsiye etmek, kötülükten sakındırmak Müslümanın Müslüman üzerindeki haklarındandır.
(http://www.serhaber.com/Foto/AnaResimler/bf155f31b4b08aea359.jpg)
(http://www.serhaber.com/Foto/YaziIciResimler/b381f3a64754d12e703.jpg)
Bağış yapmaya karar verenler de güvenilir bir kurum arayışındalar. Beşir Derneği gibi yıllardır kurban hizmeti yapan ve elinde pek çok belge, delil bulunan hayır kurumlarıysa bu arayışın güvenle neticelenmesini sağlıyor. Beşir Derneği bu yıl 25 ülkeye kurban yardımı yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıllarda pek çok ülkeyle birlikte Sudan'da, savaş ve açlık bölgesinde yaptığı geniş çaplı yardımı da anımsatıyor. Beşir Derneği'nden kendi paylarına düşen etleri alan fakir ailelerin başka yiyecekleri olmadığı için etlerini önce kurutup sonra öğütmeleri ve katık olarak çorbalarına katmaları, bütün yılı böylece geçirmeleri gerçekten iç burkuyor. Resûlullah Efendimiz'in (s.a.v) bir kıtlık döneminde kurban etini üç günden fazla tutmayı uygun görmediğini hatırladığımızda Müslüman kardeşlerimize yardım açısından kurban bayramının ne kadar önemli olduğunu yeniden fark ediyoruz.
(http://www.serhaber.com/Foto/YaziIciResimler/b4f27b2edf474650875.jpg)
Kurban kesiminin güzelce, temiz bir şekilde ve kurbanlıklara eziyet etmeden yapılması da dinimiz açısından çok önemlidir. Bu konuda bilinçli olmak; kurban satım ve kesim işlerinin ehil hocalar rehberliğinde yürütüldüğü, kurbanlıkların takvaya uygun ve eziyet etmeden kesildiği, kurban etlerinin pek çok çalışan ve modern alet sayesinde ortaklar arasında adaletli ve hızlı bir şekilde paylaştırıldığı, paketlendiği tesisleri tercih etmek gerekiyor.
(http://www.serhaber.com/Foto/YaziIciResimler/e640ef2ca12a964a609.jpg)
Fotoğrafları görmek için tıklayınız!
Haber: Mükerrem Mete
Kaynak: Serhaber